Школярі подорожували в світі професій

головна
Фото: adm-km.gov

Протягом жовтня-листопада близько 8 тисяч учнів випускних класів стали учасниками 22 інтерактивних профорієнтаційних заходів  під назвою «Подорож в світ професій». Цього року можливістю презентувати свої освітні послуги майбутнім абітурієнтам скористалися 25 професійно-технічних та 40 вищих навчальних закладів Хмельниччини. Долучилися до заходу і навчальні заклади Тернопільщини, Рівненщини, Одещини та Харківщини.

11

adm-km.gov

Під час ярмарків учні не лише спілкувалися з представниками професійних навчальних закладів в консультаційних пунктах. Але й безпосередньо приймали участь в організованих ними «майстер-класах». А також куштували солодощі, виготовлені руками майбутніх кондитерів, керували  робототехнікою, спостерігали за демонстраціями оригінальних колекцій одягу у виконанні майбутніх кравчинь. Учні також переглядали профорієнтаційні відеоролики, проходили комп’ютерне експрес-тестування на визначення професійної спрямованості. Та навіть отримали інформацію щодо нової онлайн-платформи для проходження дистанційної профорієнтації «Моя професія: консультаційна мережа».

Не менш цікавими та пізнавальними для школярів  були профорієнтаційні ігри. Саме тут вони продемонстрували ровесникам свою винахідливість, артистизм, вміння роботи в команді, власні знання та дізнатися багато нового про світ професій.

Сподіваємося, що отримані знання допоможуть школярам краще орієнтуватися у широкому світі професій.

Повідомляє сайт Хмельницької ОДА.

Нагадаємо, школярі завоювали нагороди на конкурсі інноваційних проектів. У Міжнародному виставковому центрі з 20 по 23 листопада 2018 року у місті Києві відбулась ІХ Всеукраїнська науково-технічна виставка-конкурс молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України». Конкурс проходив в рамках Міжнародного форуму Innovation Market, організатором якої є Національний центр «Мала академія наук України». У виставці-конкурсі брали участь понад 100 учасників із усієї України, які мали можливість презентувати свої науково-технічні розробки і позмагатися за першість в інноваціях.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне