У Хмельницькому землекористувач сплатить півмільйона гривень до бюджету

Фото: Leopolis.news

Як встановила Хмельницька місцева прокуратура, одному із місцевих товариств на праві власності належить 3,8 тис. кв. м нерухомого майна у м. Хмельницькому.

Ще у 2010 році рішенням сесії міської ради для його обслуговування суб’єкту господарювання надано згоду на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 11 тис. кв. м. та передачу її у користування.
Однак, з того часу договір оренди вказаної ділянки комунальної власності товариство не уклало, земельну ділянку огородило парканом та продовжує використовувати для обслуговування власної нерухомості, серед якої майстерні та складські приміщення.
Використанням землі без правовстановлюючих документів порушено інтереси територіальної громади, яка недоотримала дохід у вигляді орендної плати.
За розрахунками міської ради розмір заподіяних такою бездіяльністю збитків складає 552 тис. грн., які землекористувачем у добровільному порядку не відшкодовано.
Вказане стало підставою для захисту прокурором інтересів держави у суді.
Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Павло Маслюк, рішенням господарського суду Хмельницької області позов прокуратури про стягнення на користь Хмельницької міської ради вказаних коштів задоволено.
Відтак, за втручання прокуратури недобросовісного землекористувача зобов’язано сплатити до бюджету м. Хмельницького півмільйона гривень.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне